آش رشته , طرز تهیه آش رشته ، کم کم که به روزهای سرد سال نزدیک می شویم، یکی از غذاهایی که خوردنش در سرما خالی از لذت نیست آش رشته است. این آش با طعم دلچسب و لذیذ خود برای همه یادآور دورهمی های گرم و خاطره های خانوادگی است، در این مطلب از آموزش آشپزی قصد داریم روش تهیه آش رشته را بصورت اصولی‌ آموزش دهیم.




طرز تهیه آش رشته نذری

از خوراک های محبوب ایرانی می توان به آش اشاره کرد که این محبوبیت در فصل سرما دوچندان می شود. در اکثر مواقع و با توجه به ذائقه هر شخص ، آش رشته را با کشک، سرکه و ترشی میل می کنند. با توجه به عدت های غذایی هر خانواده، آش رشته بعنوان غذای اصلی و یا پیش غذا سرو می شود



مواد لازم برای تهیه آش رشته خوشمزه

مواد لازم لوبیا چیتی نصف لیوان لوبیا سفید نصف لیوان نخود نصف لیوان عدس نصف لیوان سبزی آش خرد شده (تره، جعفری و گشنیز) 500 گرم اسفناج درشت خرد شده 500 گرم رشته آشی 300 گرم کشک به مقدار لازم پیازداغ، نعنا داغ و سیرداغ به مقدار لازم

طرز تهیه آش رشته مجلسی

توصیه می کنیم از شب قبل لوبیا چیتی، لوبیا سفید و نخود را خیس دهید. بعد از انجام این کار قابلمه ای را بردارید و داخل آن آب ریخته و این سه مورد را به قابلمه اضافه کنید. سپس روی شعله قرار دهید . درب قابلمه را بگذارید تا پخته شوند.

اگر می خواهید حبوبات طعم بهتری به خود بگیرند، هنگام پخت‌ شان کمی از پیاز داغ و سیر داغ استفاده کنید، این دو را به قابلمه اضافه کنید تا همگی با هم پخته شوند. البته می توانید از آب قلم برای تهیه آش رشته استفاده نمایید. بدین صورت که ابتدا قلم را داخل قابلمه بپزید و بعد از آن قلم را خارج کنید و حبوبات را داخل عصاره قلم گوسفند بریزید تا بپزند.

تقریبا یکی دو ساعتی طول می کشد تا حبوبات به خوبی پخته شوند، بعد ازآن باید به مواد داخل قابلمه، سبزی‌ها، عدس و اسفناج را نیز اضافه کرده و درب قابلمه را ببندید تا بقیه مواد هم بپزند.

عدس رنگ آش رشته را تیره می کند اگر مایل هستید می توانید عدس را به صورت جداگانه بپزید و درمرحله آخر به آش اضافه کنید. دقت نمایید که نمک آش را پس از ریختن رشته و کشک اضافه نمایید تا طعم آش شور نشود

بعد از تقریبا 1 ساعت که آن چند قلم هم پختند، رشته را نیز اضافه می کنیم. حال آش را کمی بهم بزنید تا از چسبیدن رشته ها بهم جلوگیری شود. صبر کنید تا رشته ها بعد از پختن، کمی حجم بگیرند.

کمی بعد مقداری دیگر از سیر داغ و نعنا داغ را به قابلمه اضافه کنید. ( کمی از هر دو برای تزئین هم نگه دارید )

حالا وقت آن است که کشک را بجوشانیم. کشک را به مدت 20 دقیقه با 1 لیوان آب بجوشانید.سپس به راغ نعنا داغ می رویم. ماهیتابه ای بردارید و کمی روغن در آن بریزید و تا داغ شد نعنا خشک را داخل ماهیتابه بریزید و بعد از چند ثانیه از روی حرارت آن را بردارید. ( دقت کنید که نعنا سیاه نشود )

آش رشته

تقریبا کار تمام است و بعد از 3 ربع می توانید آش رشته خوشمزه خودتان را آماده ببینید. زمانی که آش حاضر شد مرحله آخر کشک است که آن را هم به آش اضافه می کنیم. و بعد از 5 دقیقه حرارت دادن، آش ما کاملا حاضر است.

در آخر هم می توانید بوسیله‌ نعنا داغ، سیرداغ و پیازداغ و حتی مقداری زعفران آن را تزئین کنید